Walne Zebranie Sprawozdawczo – Wyborcze

Posted on Posted in Informacje

W dniu wczorajszym w naszej remizie odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo – Wyborcze.

Zebranie otwarł ustępujący prezes dh. Stanisław Chmura który przywitał przybyłych gości, po czym oddał głos przewodniczącemu zebrania. Po przedstawieniu sprawozdań za rok 2015 oraz planów na rok 2016 i udzieleniu absolutorium przyszedł czas na wybory nowego zarządu i komisji rewizyjnej, których skład wygląda następująco:

Zarząd:
-Prezes Piotr Wyrtel
-V-ce prezes – naczelnik Piotr Kowalik
-V-ce prezes Tomasz Joniak
-Z-ca naczelnika Marcin Kowalik
-Skarbnik Andrzej Kott
-Sekretarz Marcin Moniak
-Gospodarz Józef Kowalczyk

Komisja Rewizyjna
-Przewodniczący Eugeniusz Kott
-V-ce przewodniczący Jan Kott
-Sekretarz Stefan Kulak

Podczas zebrania, na wniosek zarządu, Walne Zebranie nadało tytuł Prezesa Honorowego dh. Stanisławowi Chmurze za ponad pół wieku aktywnego działania na rzecz naszej jednostki. Prezes Stanisław jest członkiem naszej OSP od 53 lat. W tym czasie pełnił funkcje w zarządzie przez aż 7 kadencji! Od 20 lat był naszym prezesem, wcześniej członkiem zarządu i naczelnikiem. Brał udział w budowaniu budynku naszej remizy i przyczynił się do pozyskania samochodów gaśniczych. Prezesie Stanisławie – dziękujemy!

Na zebraniu poruszony został temat odwodnienia placu obok remizy, remontu drugiego garażu wraz z salą oraz klatką schodową, a także doposażenia naszej jednostki w sprzęt i środki ochrony osobistej strażaka. Wspomniano o szkoleniach oraz o zakupie zestawu narzędzi hydraulicznych który czeka nas w tym roku. Naczelnik w imieniu wszystkich strażaków podziękował również władzom samorządowym za sfinansowanie zakupu Ciężkiego Samochodu Gaśniczego Scania oraz za wsparcie i starania o włączenie naszej jednostki do Krajowego Systemu Ratowniczo-Gaśniczego.

W zebraniu jako zaproszeni goście brali udział: Komendant Powiatowy PSP w Nowym Targu mł.bryg. Mariusz Łaciak, Prezes Zarządu Oddziału Powiatowego ZOSPRP w Nowym Targu a zarazem Komendant Gminny dh. Jan Kuczkowicz, Prezes Zarządu Oddziału Gminnego ZOSPRP dh. Andrzej Buroń, Zastępca Wójta Gminy Jabłonka inż. Bolesław Wójcik, Przewodniczący Rady Gminy a zarazem radny naszej wsi Pan Eugeniusz Moniak, Radny naszej wsi Pan Eugeniusz Stec-Sala, Prezes Wspólnoty Urbarialnej Pan Józef Pawlak, Pani Sołtys Barbara Mastela, Radny Powiatu Pan Piotr Holla oraz delegacje z jednostek OSP

Więcej zdjęć :
Walne